Προστατεύοντας τα πιο Άγρια μέρη του κόσμου

Η αποστολή μας

Τα κοάλα είναι ένας είδος προς εξαφάνιση κρίσιμου κινδύνου. Αυτό συμβαίνει στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας λόγω της αποψίλωσης των δασών, της ξηρασίας, των πυρκαγιών και από τις ξαφνικές πλημμύρες . Σύμφωνα με νέα δεδομένα, ο αριθμός των κοάλα στη χώρα μειώθηκε από 80.000 το 2018 σε περίπου 32.065 – 57.920 στην άγρια ​​φύση

Το 2022 η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι τα κοάλα θα ταξινομούνταν επίσημα ως απειλούμενα είδη στο QLD, NSW και το ACT. Η ΝSW έχει βιώσει τη χειρότερη απώλεια πληθυσμού, με μια συντηρητική εκτίμηση για 6382 κοάλα που σκοτώθηκαν την περίοδο των δασικών πυρκαγιών 2019-20.

The koala re-wilding project

Τα κοάλα ήταν ήδη σε κίνδυνο προς εξαφάνιση, μετά ήρθαν οι πυρκαγιές και τώρα οι πλημμύρες. Οι ειδικοί φοβούνται ότι οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες έχουν επιταχύνει την πορεία του ρυθμού εξαφάνισης των κοάλα.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ατομική προστασία του φυσικού τοπίου των κοάλα είναι τόσο κρίσιμη για την επιβίωση του είδους. Το Nuii υποστηρίζει την αποστολή της Wild Ark να προστατεύει όσο το δυνατόν περισσότερους βιότοπους για την εγγενή άγρια ​​ζωή και ιδιαίτερα για τα κοάλα.

Το Project Koala Re‐wilding είναι ένα πρόγραμμα με στόχο την αναπαραγωγή των κοάλα σε αιχμαλωσία, με σκοπό την ​​μετεγκατάσταση τους στο Καταφύγιο άγριας ζωής της Wild Ark στο Mongo Valley στη Βόρεια ΝSW. Το μοντέλο του «από την αιχμαλωσία στην αγρια φύση» θα είναι η πρώτη και μια τεράστια νίκη για τα κοάλα και την επιβίωση τους στην Αυστραλία».

Τι κάνουμε?

  • Έρευνα στον τοπικό πληθυσμό κοάλα στο καταφύγιο άγριας ζωής του Mongo Valley στην NSW
  • Παροχή προστασίας από τις πυρκαγιές και τα άγρια ζώα στην περιοχή για να διατηρηθούν τα κοάλα ασφαλή
  • Κατασκευή καταφυγίων κοάλα που θα χρησιμοποιηθούν ως βραχυπρόθεσμη εγκατάσταση αναπαραγωγής από την οποία τα κοάλα θα μεταφερθούν σε μια περιοχή ήπιας απελευθέρωσης εντός του ευρύτερου καταφυγίου
  • Υποστηρίζουμε το Προσωρινό καταφύγιο των κοάλα για την προετοιμασία των κοάλα που έχουν αποκατασταθεί και εκτραφεί σε αιχμαλωσία ώστε να απελευθερωθούν στην άγρια ​​φύση”
  • Εντοπισμός, κράτηση και παρακολούθηση, για έλεγχο της υγείας των κοάλα πριν την απελευθέρωση
  • Το 2022 θα φυτευτούν 4.000 ευκάλυπτοι στο καταφύγιο
  • Δημιουργία ενός Προγράμματος Ιθαγενών Δασοφυλάκων που παρέχει απασχόληση σε τοπικές κοινότητες αυτόχθονων το 2023

Ακολουθήστε το ταξίδι μας εδώ ή @nuii_icecream_global στο Instagram.